Szik Mátyás

HÁROMSZOROS MAGYAR BAJNOK SOMMELIER

Az SZM SOMMELIER márka alapítója.

Magamról

Minden ott kezdődött, hogy korán észrevettem, a szaglásom és ízlelésem érzékenyebb, mint a környezetemben élőké. Tudtam, hogy kommunikációval, ízekkel és emberekkel szeretnék foglalkozni. Innen meg már egyenesen vezetett az út a vendéglátásba, pontosabban a csúcsvendéglátásba. Évek alatt Budapest meghatározó helyein és Európa egyik legnagyobb presztízsű hoteljében, a Four Seasons Hotel Gresham Palace 
Budapest-ben szereztem tapasztalatokat, melyeket kamatoztatva és  folyamatosan tovább képezve magamat igyekszem átadni mindazt, amiben hiszek, amiért dolgozom. 
Ez pedig nem más, mint a minőségi vendéglátás színvonalának emelése és előrébb mozdítása Magyarországon.

Ennek megfelelően csúcséttermekben és hotelekben tartok szakmai tréningeket kommunikáció, sales és persze bor- és italszakmai témakörökben. Emellett szívesen dolgozom együtt fejlődni kívánó és őszinte önkritikát gyakorló borászatokkal attól függetlenül, hogy induló, vagy már jó ideje úton lévő entitásokról van-e szó.

Célom, hogy az emberek mindennapjainak része legyen a minőségi italok és ételek fogyasztása, hogy ne legyenek véletlen ízek az asztalon, és hogy az étkezés ne csupán a fiziológiai szükségleteink kielégítését szolgálja. Hiszen az étkezés bor nélkül olyan, mint a Dallas Jockey nélkül!

Rólam írták

„Ha minőségi ételekre, italokra vágysz bátran bízd magad Szik Mátyásra a budapesti Four Seasons Hotel és a Kollázs-Brasserie&Bar sommelierjére…”

„Idén harmadszor is Szik Mátyás lett a bajnok a Magyar Országos Sommelier Bajnokságon…”

„Nincs még 30 éves és – három győzelemmel – örökös magyar bajnok sommelier, egy borbolt társtulajdonosa, tanácsadó és a Gresham italokért felelős főnöke”

„Két sommelier, két eltérő karakter és ember, mégis, szerelmük tárgya ugyanaz: a tokaji aszú.”

„Szik Mátyás, a Four Seasons Hotel Gresham-Palota vezető sommelier-e sorozatban háromszor nyerte el a bajnoki címet a Magyar Sommelier Bajnokságon, ami azt jelenti, hogy…”

„Örökös Bajnok Magyar Sommelier, Four Seasons Budapest beverage manager, A 100 legjobb magyar bor magazin első és harmadik helyezett borának ajánlója.”

„Idén harmadszor is Szik Mátyás lett a bajnok a Magyar Országos Sommelier Bajnokságon!”

DÍJAK

**MAGYAR SOMMELIER BAJNOK - 2014

**MAGYAR SOMMELIER BAJNOK - 2015

**MAGYAR SOMMELIER BAJNOK - 2016

**CDR BEST YOUNG SOMMELIER OF THE WORLD -
4. HELYEZETT 2014

Kapcsolat

sommelier@szikmatyas.hu
+36 30 410 4052
szik_matyas_sommelier
/www.szikmatyas.hu
Impresszum

A weboldal, a webshop és a blogmotor üzemeltetője a Gorgon Group Kft.Az oldalon található összes grafika, kép és egyéb tartalom szerzői jogvédelem alatt áll.Bármilyen tartalom letöltése engedélyhez kötött.