3 komoly fehérbor Neked-Szik Mátyás személyes ajánlása

14 900 Ft

  • Etyek-Budai Borvidék, egy kis natúr borokat készítő pince. Pécseli. Nagyon magas minőség, több mint 3 évtizedes szőlészeti és borászati tapasztalat és múlt. Egy ízgazdag, elegáns chardonnay, kifinomult hordóhasználattal rendkívül alacsony palackszámban. Bátran ajánlom pl.aranygaluskához. Bár a bor száraz, testes, rendkívül összetett hosszú lecsengésű kortya rávilágít, miért fantasztikus világfajta a chardonnay és miért zseniális termőtáj Etyek-Buda.
  • Az ország második legkisebb borvidéke a borkedvelők között legendás Somló. A Somlói Apátsági Pincészet nagyon komolyan felkészült vezetője Balogh Zoltán igazi karaktere, intellektusa és alapossága által mondhatom, állócsillaga a hazai boros szcéna egének. 2018-as furmintja elegáns, és hamisítatlanul somlói. Nagy, öblös kehelyformát javaslok hozzá, de akár dekantálhatjuk is! Töltött káposztát készítenék mellé, Igazi élmény lesz!
  • A Gizella pince hozzám legközelebb álló borkülönlegessége, mely 100% hárslevelű. Telt, gazdag, de nem bántóan nehéz bor, mely elegáns és finom ásványos karaktere mellett a szárított virágokból és citrusokból is bőven felvonultat hosszú lecsengésű kortyában. Én fogast javaslok hozzá pl. karfiolpürével. Nem bánod meg!

Leírás

A sommelier legfontosabb feladata, hogy megismertesse a borkedvelőkkel a hazai és nemzetközi borvidékek borkülönlegességeit, valamint, hogy a borok világában magabiztosan eligazodva tudjon ajánlani minőségileg és stílusában kifogástalan borokat. Ezért állítottam össze neked néhány boros csomagot, hogy az általam nagyon kedvelt és nagyra tartott kis pincék “natur boraitól”, az évjáratról-évjáratra magas minőséget palackba tölteni képes nagy borászatok kiemelkedő tételein keresztül, ritka évjáratokhoz is hozzáférj. Valamint, hogy lehetőséged legyen megismerni különböző borstílusokat és persze kategóriákat. Bízom benne, hogy megtalálod a neked legmegfelelőbb csomagokat!

Egészségedre,

 

Szik Mátyás

Háromszoros Magyar Bajnok Sommelier

További információk

Szín

Bézs, Farmer, Fekete, Rózsaszín, Szm kék, Szürke, Világoskék

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„3 komoly fehérbor Neked-Szik Mátyás személyes ajánlása” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Post comment