Akció!
3fehércsomag szik mátyás

3 borvidék 3 stílus 3 fehérbor Neked- most bevezető akcióban

6 900 Ft 6 200 Ft
 • A Mátrai Borvidékről származik saját fehérborunk az SZM sommelier WHITE, mely olaszrizling és rizlingszilváni házasítása (90%-10% arányban). Komplex, de könnyen fogyasztható és érthető bor, mandulával körtével és almás karakterrel illatban, finom ásványos lecsengéssel ízében. Ideális választás egy fehérboros halleves vagy egy tejszínes tésztaétel mellé.
 • A Balatonfüred-Csopaki Borvidéken fedeztem fel a Lázár Pincét, melynek ebbe a csomagba a cserszegi fűszeres fajtából készülő illatos bora került. S, bár nem kedvelem a kategóriát különösebben, hiszem, hogy van helye a gasztronómiában és egy nem giccsesre hangolt balatoni illatos bornak meg lesz a helye, akár egy bőrén sült fogas, vagy egy fűszeres kacsacomb mellé kerül.
 • Tokaj-hegyalját nem kell bemutatnom, talán Szilágyi Lacit sem. A Gizella pincészet furmint-hárslevelű házasítása az egyik kedvenc borom a borvidékről. A maga könnyed eleganciájával, ásványosságával és virágosságával illatban, a furmintra oly’ jellemző körte és citrusok mellett a hárslevelű mézes, virágos karaktere is helyet kap ebben a tiszta száraz borban. Fogyaszd élvezettel akár aperitifként, akár egy komolyabb fehér húsú szárnyasból készült fogás mellé. Meghálálja a karfiol pürét, és jóban van a meleg fűszerekkel is.

 

 

nagy_vorosborok

“Nagy” vörösborok + ajándék palack SZM sommelier RED

23 000 Ft

Ebbe a csomagba két villányi nagyágyú került. Az egyik a Heumann Pincészet Terra Tartaro bora, ami egy bordeaux-i házasítás, a másik egy őshonos spanyol fajta a tempranillo a Gere Pincészettől (TINTA 2012-es évjárat). A Balatonról pedig a friss, de annál izgalmasabb és tartalmasabb 2018-as Lázár Pincészet cabernet franc bora került.

A csomag egy ajándék palackot is tartalmaz, egy hamisítatlan, tartalmas, a modern világ borízlését tükröző szekszárdi házasítás. Cabernet Franc, Kékfrankos és az igazi izgalmakat magában rejtő Malbec fajta házasítása a 2018-as évjáratból.

 

Szik Mátyás

Háromszoros Magyar Bajnok Sommelier

Akció!
fehérbor rosé vörösbor

1 fehér 1 rosé 1 vörös-(több mint) túlélőcsomag a mindennapokra

6 900 Ft 6 500 Ft
 • Egy tartalmas olaszrizling egy kis balatoni családi pincétől a Lázár Pincétől. Akár egy kedd esti vacsorához akár sajttálhoz ideális választás.
 • Ha Mátra akkor kékfrankos. Ha kékfrankos akkor miért is ne példálul rozé? 100 % kékfrankos, saját rozénk elegáns, könnyed és bájos karakterével azonnal rabul ejt.
 • A Heumann villányi pincészethez régóta kötődöm. Először kékfrankos válogatásukba lettem szerelmes, aztán megismerve boraikat az egyik legjobb hazai vörösnek gondolom a Lagona cuvée-t. Cabernet Sauvignon, Merlot, Kékfrankos és Cabernet Franc házasítása egy kiemelkedően jó évjáratból. Svájci precizitás, németes pontosság, olaszos fűszeresség és magyar virtus. Kiváló bor akár marha gulyáshoz, akár pörkölthöz.
Akció!
3 elegáns vörösbor

3 elegáns vörösbor Neked – kedvezménnyel

13 500 Ft 12 500 Ft

Elegáns vörösborok egy csomagban, az ország három kiemelkedően fontos borvidékéről.

 • Szekszárdról a saját házasításunk Malbec, Kékfrankos és Cabernet Franc került palackba a 2018-as évjáratban. BBQ kacsához a legjobb választás!
 • Egy testes villányi bordeaux blend vagyis cabernet sauvignon, cabernet franc és merlot házasítása. A 2013-as kiemelkedő évjárat érett, de nem fáradt bora, mely korral csak nemesedik és még mindig szép jövő előtt áll. Steak-et ennék hozzá, zöldborsmártással. Dekantáld a bort fogyasztás előtt egy órával!
 • Balaton és cabernet franc? Igen! Egy lenyűgöző tétel, egyedi telt ízgazdag feketecseresznyével és szederrel, végtelen hosszú lecsengéssel. Marhapofa vagy vaddisznóragu mellé ajánlom, de ha cseresznyés meggyes mártást készítesz egy malac sült mellé, még tökéletesebb lesz az összhang.
szmsommelier bocsomgok

3 komoly fehérbor Neked-Szik Mátyás személyes ajánlása

14 900 Ft
 • Etyek-Budai Borvidék, egy kis natúr borokat készítő pince. Pécseli. Nagyon magas minőség, több mint 3 évtizedes szőlészeti és borászati tapasztalat és múlt. Egy ízgazdag, elegáns chardonnay, kifinomult hordóhasználattal rendkívül alacsony palackszámban. Bátran ajánlom pl.aranygaluskához. Bár a bor száraz, testes, rendkívül összetett hosszú lecsengésű kortya rávilágít, miért fantasztikus világfajta a chardonnay és miért zseniális termőtáj Etyek-Buda.
 • Az ország második legkisebb borvidéke a borkedvelők között legendás Somló. A Somlói Apátsági Pincészet nagyon komolyan felkészült vezetője Balogh Zoltán igazi karaktere, intellektusa és alapossága által mondhatom, állócsillaga a hazai boros szcéna egének. 2018-as furmintja elegáns, és hamisítatlanul somlói. Nagy, öblös kehelyformát javaslok hozzá, de akár dekantálhatjuk is! Töltött káposztát készítenék mellé, Igazi élmény lesz!
 • A Gizella pince hozzám legközelebb álló borkülönlegessége, mely 100% hárslevelű. Telt, gazdag, de nem bántóan nehéz bor, mely elegáns és finom ásványos karaktere mellett a szárított virágokból és citrusokból is bőven felvonultat hosszú lecsengésű kortyában. Én fogast javaslok hozzá pl. karfiolpürével. Nem bánod meg!
3 vörösbor szm sommelier

3 vörösbor Tőlem Neked-személyes kedvencek

9 900 Ft
 • Champagne és Etyek-Buda borvidékének adottságai nagyon hasonlóak. Nem meglepő, hogy a fajták tekintetében is van átfedés. Ez a natúr szemlélettel, kis tételszámban készült pinot noir, a fajta minden elganciáját magában hordozza. Hosszú, főtt epres karakterét avaros jegyek és finom melegfűszeresség egészíti ki. Gombapaprikáshoz, vagy félkemény sajtokhoz ajánlom.
 • A Heumann pince és a magyar borok talán legjobb ár-érték arányú példánya. Cabernet Sauvignon, Franc és kékfrankos, valamint merlot házasítása. Buja, de nem tolakodóan hordófűszeres karaktere hosszan búcsúzik a szájban. Személyes kedvencem ez a vörösbor. Sültekhez, vagy akár steak-hez javaslom. Meghálálja a dekantálást.
 • A hazai kékfrankos és az oly’ divatos malbec fajta mellett, cabernet franc került még a házasításba. Hamisítatlan szekszárdi karakter egy meleg évjáratból, mégis könnyen fogyasztható, a modern világ borízlését tükröző cuvée az SZM sommelier RED. Ha forraltbort készítesz ebbő, igazi siker lesz!
Akció!
6oscsomag szm sommelier

6-os borcsomag különlegességekkel

18 500 Ft 16 900 Ft

Ez ám a csomag, ez ám az ár! Annak aki előrelátó, itt az ideje feltankolni a közelgő időszakra. Csupa olyan bort válogattam össze a csomagba, amiket én is szívesen iszom. Wines of Hungary a javából. Somlói furmint, Tokaji Hárslevelű, Mátrai Kékfrankos rozé, Szekszárdi cuvée és persze Villányi házasítás.

Ezt nem érdemes kihagyni!

 

 

Akció!
SZM sommelier csomag

A 4 SZM sommelier bor egy csomagban – ajándék díszdobozzal

11 000 Ft 8 900 Ft

Ha most vásárolod meg ezt a csomagot, akkor a kedvezményes árú 4 SZMsommelier bor mellé, egy ajándék díszdobozt is kapsz.

 • Egy tartalmas és egyensúlyos olaszrizling a Mátrából, mely kiválóan párosítható tejszínes tésztákhoz és tengergyümölcseivel készült ételekhez. (SZM White)
 • Egy üde és frissítő rozé, mely nem véletlenül lett “közönség kedvenc bor”. 100% Kékfrankos, akár aperitifnek akár egy epres panna cotta párjaként ajánlom. (SZM Rosé)
 • Egy hamisítatlan, tartalmas, a modern világ borízlését tükröző szekszárdi házasítás. Cabernet Franc, Kékfrankos és az igazi izgalmakat magában rejtő Malbec fajta házasítása a 2018-as évjáratból. (SZM Red)
 • Valamint 2020-ban a Winelovers 100 legjobb magyar bor listáján az előkelő 38. helyet is megszerző feszes, citrusos, hagyománytisztelő,de innovatív 5 puttonyos Tokaji Aszú, most egyedi elegáns díszdobozban.

Szik Mátyás

Háromszoros Magyar Bajnok Sommelier

gere_csomag

A. GERE KOPAR 2013 és TINTA 2012 + ajándék GERE bio Portugieser

32 500 Ft

Persze hogy drága! Ami ritka, tehát kevés van belőle, az drága. Ami beszerezhetetlen, az általában megfizethetetlen. Ugye, hogy nem is olyan drága? Ezek ugyanis immáron beszerezhetetlen tételek. Csak itt az SZM sommelier webshopban kaphatóak.

A két számomra oly’ fontos bor mellé, most egy szőlőművelés és borkészítés szempontjából extrán fontos bort adunk ajándékba, egy BIO portugiesert.

A Kopar cuvée-t talán nem kell bemutatni. Viszont ez egy Bordeaux-i házasítás. Ebben az évjáratban cabernet franc alaphoz került merlot és cabernet sauvignon. A Tinta pedig egy itthon kevésbé ismert szőlőfajta, a spanyol Tempranilloból készült, egy szintén kiemelkedő villányi évjáratban. Elérhetetlen, egyedi tételek egy szuper, friss, könnyű BIO tétellel megtoldva.

 

Egészségedre,

Szik Mátyás

Háromszoros Magyar Bajnok Sommelier

 

Akció!
csucs_vorosek

GERE Kopar és más csúcsborok + ajándék palack SZM sommelier RED

35 700 Ft 32 000 Ft

Ebben a csomagban két villányi nagyágyú a 2013-as Gere Kopar cuvée, és a Heumann Terra Tartaro cuvée található egy könnyen elegáns és tartalmas natúr bor kategóriába sorolható Pinot Noir-ral a Pécseli Pincétől. Ajándékba pedig érkezik hozzá a saját borunk, az SZM sommelier RED szekszárdi vörös házasítás, ami egyre jobb ahogy múlik az idő. Érnek, feljődnek a borok!

 

Szik Mátyás

Háromszoros Magyar Bajnok Sommelier

Akció!
gizella csomag szm webshop

Gizella Pincészet csomag

18 500 Ft 16 900 Ft

A világ legjobb édesboros borvidéke Tokaj-hegyalja, és a világ egyik legszerényebb és legjobb felfogású borásza Szilágyi Laci! Azért ajánlom a borokat, mert hiszek benne hogy legjobb furmint a hárslevelű, és hogy a tokaji édes borok a borvilág legelejét jelentik.

Ebben a csomagban egy fiatal de tapasztalt, lendületes és tudatos borász, művészien finom borait találod. Igen, ez egy prémium csomag, nem feltétlenül a mindennapokra! De bízunk benne, hogy van és lesz is mit ünnepelni, azt pedig miért ne tegyük szamorodnival, vagy egy jó fogás mellé kóstolt furmint-hárslevelű házasítással vagy tiszta hárslevelűvel? Naná, hogy a Gizella pincészettől!

 

Egészségedre,

Szik Mátyás

Háromszoros Magyar Bajnok Sommelier

 

Akció!
pécselicsomag

Pécseli csomag +1 palack ajándék SZM sommelier rozé

12 500 Ft 11 500 Ft

Champagne és Etyek-Buda borvidékének adottságai nagyon hasonlóak. Nem meglepő hogy a fajták tekintetében is van átfedés. Ez a natúr szemlélettel, igazi kis tételszámban készült pinot noir és chardonnay, a fajták összes eleganciáját magukban hordozzák.

A chardonnay kifinomult hordóhasználattal, pörköltmagvas karakterrel és elegáns hosszú telt lecsengésével kápráztat el, míg a pinot noir hosszú főtt epres karakterét, avaros jegyekkel és finom melegfűszerességgel egészül ki. Gombapaprikáshoz, vagy félkemény sajtokhoz ajánlom.

Most pedig ajándékba adunk egy palack SZM sommelier rozét is, mely nem véletlenül lett rögtön az első évjáratában a borfogyasztók egyik kedvence! Akár epres-málnás panna cottához, akár aperitifként fogyasztjuk, biztosan nem csalódunk!

 

 

Akció!
sap csomag szm sommelier

SAP- Somlói Apátsági Pincészet csomag

15 500 Ft 14 500 Ft

Ismered a Somlói Apátsági Pincészetet? Még nem? Éppen itt az ideje!

A szinte csak magyar fajtákkal foglalkozó, felkészült és tudatos Balogh Zoli, kizárólag minimál technológiával dolgozik, a szó nemes értelmében kézműves borászkodást folytat az egyik legkiválóbb terroir adottságokkal rendelkező borvidéken.

A somlói borokat kicsit meg kell érteni, de ha rátaláltunk az egyediségére, szépségére, örökre rabul ejt! Menj biztosra, kezdd a legjobbakkal!

Egészségedre,

Szik Mátyás

Háromszoros Magyar Bajnok Sommelier

 

vorosborok_mindennapopkra

Vörösborok a téli hétköznapokra

6 500 Ft

Vitathatatlan, hogy az ország legemblematikusabb vörösboros borvidékei Villány és Szekszárd. Innen kerültek a csomagba a borok. A VIllányi Borvidékről Gere Attila Pincészetéből egy BIO (!) Portugieser, vagy ismertebb régi nevén Oportó, a Heumann Pincészettől pedig egy izgalmas, kissé testesebb, fűszeresebb cuvée a Lagona került. Szekszárdot pedig saját összeállításom a Cabernet Franc + Malbec + Kékfrankos házasítású vörösborunk képviseli.

Fogyaszd őket egészséggel!

 

Szik Mátyás

Háromszoros Magyar Bajnok Sommelier