Szik Mátyás háromszoros magyar bajnok sommelier, hosszú évek csúcsvendéglátásban eltöltött szakmai tapasztalatát és tanácsadói, szakértői kvalitásait használva álmodta meg és hozta létre saját borcsaládját. Míg a fehér és a rosé borok a Mátrai borvidékről, a vörös Szekszárdról az 5 puttonyos aszú pedig Tokaj-hegyaljáról származik. Szik Mátyás különböző borászatoktól vásárolt tételekből állította össze a házasításokat, melyek borászati készre kezelését szintén Ő irányította.

“A cél egy az otthoni és az éttermi gasztrokultúrában is könnyen használható borcsalád megalkotása volt.”

Ennek megfelelően a borok leírásaiban és a hátcímkéken is konkrét étel ajánlat is segíti az ideális párosítást.

Jó kóstolást, borozást kívánunk,

az SZMsommelier csapata

szmsommelier aszú díszdoboz

SZMsommelier 5 puttonyos Tokaji Aszú 2017- most ajándék díszdobozban

4 500 Ft

SZMsommelier 5 puttonyos Tokaji Aszú 2017

Modern, de hagyománytisztelő stílus. 8 különleges hordó aszúból. Mézes, szárított gyógynövényes karakter, kamillával és vaníliával. A végtelen hosszú és egyensúlyos kortyot, üdítő citrusok és frissítő savak teszik tökéletessé. Arányosság, visszafogottság és évtizedes érlelési potenciál. Ez teszi Tokaj-hegyalja folyékony aranyát igazi borkülönlegességgé. Szinte bármilyen sütemény, vagy kékpenészes sajt mellett igazi gasztronómiai élményt nyújt. Tulajdonképpen magában is hatalmas borélmény.

Szik Mátyás

Háromszoros Magyar Bajnok Sommelier

szmred_front

SZMsommelier RED 2018- Vörös cuvée

1 999 Ft

SZMsommelier Vörös cuvée 2018 – Cabernet Franc – Kékfrankos – Malbec – Cabernet Sauvignon

Telt. fűszeres és ízgazdag, ugyanakkor a modern világ borízlését tükröző házasítás, a cabernet franc testével, a malbec struktúrájával és különlegességével, illetve a számomra oly kedves kékfrankos gyümölcsösségével. Oldalashoz, barbecue kacsához, vagy csak úgy, ha egy komplex modern vörösre vágyunk a mindennapokban. 

Akció!
borcsomagakcio_web_300x300_red

SZMsommelier RED 5+1

11 994 Ft 9 995 Ft

Ha most rendelsz  5 palack SZMsommelier RED vörösbort, egy hatodik palackot ajándékba küldünk neked. Mert párosan szép az élet!

Akció!
SZMsommelier rosé akció

SZMsommelier ROSÉ 5+1

10 194 Ft 8 495 Ft

Ha most rendelsz 5 palack SZMsommelier ROSÉ-t, egy hatodikat ajándékba küldünk neked. Mert párosan szép az élet!

szmwhite_front

SZMsommelier WHITE 2019- Olaszrizling fehérbor

1 699 Ft

A most bemutatkozó borcsalád, egyensúlyos és összetett, ugyanakkor könnyű fehér bor tagja a Mátrai borvidékről származó olaszrizling.

SZMsommelier Fehér Olaszrizling

A bor könnyed citrusos, mandulás ízét finom fűszeresség és ásványosság teszik igazán összetetté. Tökéletesen párosítható grillen készült tengeri halakhoz, vagy tejszínes tésztákhoz. Fogyasztását 6-8 °C fokon ajánlom klasszikus fehérboros pohárból. Nem sértődöm meg, ha fröccsöt is iszol belőle. Jó fröccsöt csak jó borból lehet készíteni! 

 

Szik Mátyás

Háromszoros Magyar Bajnok Sommelier

som sommelier rosé

SZMsommelier ROSÉ 2019 – Kékfrankos rozé

1 699 Ft

SZMsommelier Rosé Kékfrankos 2019

Kristálytiszta könnyed gyümölcsösség a Mátrából, mert hiszek benne. Eper, málna és piros bogyós gyümölcsök. Fogyasztását aperetifikent vagy akár egy könnyed málnás panna cottához, esetleg dinnyesalátához, jól lehűtve ajánlom. Nem sértődöm meg, ha rozéfröccsöt is iszol belőle. Jó fröccsöt csak jó borból lehet készíteni!