3 borvidék 3 stílus 3 fehérbor Neked

  • A Mátrai Borvidékről származik saját fehérborunk az SZM sommelier WHITE, mely olaszrizling és rizlingszilváni házasítása (90%-10% arányban). Komplex, de könnyen fogyasztható és érthető bor, mandulával körtével és almás karakterrel illatban, finom ásványos lecsengéssel ízében. Ideális választás egy fehérboros halleves vagy egy tejszínes tésztaétel mellé.
  • A Balatonfüred-Csopaki Borvidéken fedeztem fel a Lázár Pincét, melynek ebbe a csomagba a cserszegi fűszeres fajtából készülő illatos bora került. S, bár nem kedvelem a kategóriát különösebben, hiszem, hogy van helye a gasztronómiában és egy nem giccsesre hangolt balatoni illatos bornak meg lesz a helye, akár egy bőrén sült fogas, vagy egy fűszeres kacsacomb mellé kerül.
  • Tokaj-hegyalját nem kell bemutatnom, talán Szilágyi Lacit sem. A Gizella pincészet furmint-hárslevelű házasítása az egyik kedvenc borom a borvidékről. A maga könnyed eleganciájával, ásványosságával és virágosságával illatban, a furmintra oly’ jellemző körte és citrusok mellett a hárslevelű mézes, virágos karaktere is helyet kap ebben a tiszta száraz borban. Fogyaszd élvezettel akár aperitifként, akár egy komolyabb fehér húsú szárnyasból készült fogás mellé. Meghálálja a karfiol pürét, és jóban van a meleg fűszerekkel is.

 

Egészségedre,

Szik Mátyás

Háromszoros Magyar Bajnok Sommelier

6 900
Ft
Köszönjük, a termék a kosaradba került!
Valami hiba történt, kérlek javítsd!

Értékelés:

A termékre nem érkezett még értékelés.

Kapcsolat

sommelier@szikmatyas.hu
+36 30 410 4052
szik_matyas_sommelier
/www.szikmatyas.hu
Impresszum

A weboldal, a webshop és a blogmotor üzemeltetője a Gorgon Group Kft.Az oldalon található összes grafika, kép és egyéb tartalom szerzői jogvédelem alatt áll.Bármilyen tartalom letöltése engedélyhez kötött.