3 komoly fehérbor Neked-Szik Mátyás személyes ajánlása

Etyek-Budai Borvidék, egy kis natúr borokat készítő pince. Pécseli. Nagyon magas minőség, több mint 3 évtizedes szőlészeti és borászati tapasztalat és múlt. Egy ízgazdag, elegáns chardonnay, kifinomult hordóhasználattal rendkívül alacsony palackszámban. Bátran ajánlom pl.aranygaluskához. Bár a bor száraz, testes, rendkívül összetett hosszú lecsengésű kortya rávilágít, miért fantasztikus világfajta a chardonnay és miért zseniális termőtáj Etyek-Buda.

Az ország második legkisebb borvidéke a borkedvelők között legendás Somló. A Somlói Apátsági Pincészet nagyon komolyan felkészült vezetője Balogh Zoltán igazi karaktere, intellektusa és alapossága által mondhatom, állócsillaga a hazai boros szcéna egének. 2018-as furmintja elegáns, és hamisítatlanul somlói. Nagy, öblös kehelyformát javaslok hozzá, de akár dekantálhatjuk is! Töltött káposztát készítenék mellé, Igazi élmény lesz!

A Gizella pince hozzám legközelebb álló borkülönlegessége, mely 100% hárslevelű. Telt, gazdag, de nem bántóan nehéz bor, mely elegáns és finom ásványos karaktere mellett a szárított virágokból és citrusokból is bőven felvonultat hosszú lecsengésű kortyában. Én fogast javaslok hozzá pl. karfiolpürével. Nem bánod meg!

 

Egészségedre,

Szik Mátyás

Háromszoros Magyar Bajnok Sommelier

 

 

14 900
Ft
Köszönjük, a termék a kosaradba került!
Valami hiba történt, kérlek javítsd!

Értékelés:

A termékre nem érkezett még értékelés.

Kapcsolat

sommelier@szikmatyas.hu
+36 30 410 4052
szik_matyas_sommelier
/www.szikmatyas.hu
Impresszum

A weboldal, a webshop és a blogmotor üzemeltetője a Gorgon Group Kft.Az oldalon található összes grafika, kép és egyéb tartalom szerzői jogvédelem alatt áll.Bármilyen tartalom letöltése engedélyhez kötött.